Útikönyv

Ezért nincs morális cél, az életnek nincs lelki, érzelmi, szellemi síkja, ez mind csak vegyi anyagok véletlen keveredésnek a buta, kellemetlen és értelmetlen mellékhatásai.

Aki itt moralizál az mind hülye! Hiszen hány méter a szeretet, a tisztesség, vagy a becsület?

Egy felvilágosult, értelmes materialista ember nem hisz olyan dolgokban amiket a tudósaink nem tudnak megmérni, ezt jegyezzétek végre meg!

Tehát a nem létező dolgok listája:

Szeretet, tisztesség, becsület, jóság, lelkiismeret, beleérzőkészség, szellemiség, isten, akinek még hiányzik a listáról dolog, amit mindenképpen nem létezővé és nevetségessé kell tenni nyugodtan írja oda…

 

Juhász Zsolt

Ha nem figyelünk száz százalékig arra amit csinálunk, vagy nem látjuk az okot ami elindította az eseményeket, azt mondjuk rá VÉL-ET-LEN!

 

A VÉL-ET-LEN, ha gyökökre bontjuk, szó szerint azt jelenti, erre nem gondoltam! Tehát aki kitalálta a VÉL-ET-LEN kifejezést, tudta, hogy VÉL-ET-LEN-EK nincsenek! Csak olyan dolgok, amikre nem figyeltünk oda, vagy nem értjük az OKÁT! Ezért VÉL-ET-LEN-ÜL, GONDOL-AT-LAN-UL történt, úgy hogy nem gondoltuk át, nincs VÉL-EK-E-DÉS-ÜNK a dolog okáról…

 

Őseink tudtál hogy véletlenek nincsenek, csak OK- és OK-OZ-AT van! Aki mindezzel TISZTÁBAN van azt az embert hívták OK-OS-NAK!

A mai ember ezzel szemben mindig VÉL-ET-LEN-EK-RŐL beszél!

Például a modern magyar nyelvészet is azt mondja a fent leírtakról, hogy ez nem rendszer, ez csak ostoba véletlen…

 

Juhász Zsolt

Őseink a Magyar nyelvbe, bele szőtték az élet összes nagy és lényeges kérdésére a választ. S ha elkezdesz írni az ősi írással, ami a rovás, akkor nem csak hallhatóvá, de láthatóvá is válik az Ősök üzenete! Ami a figyelmes ember számára olyan elérhető tudássá válik, mint a mag bölcsessége, ami mindig tudja mi kell ahhoz hogy terebélyes fa váljon belőle!

Mert bárki bármit állít, a Magyar nyelvben és a hozzá szorosan kapcsolódó írásban (rovás), nincsenek véletlenek! A hangokban, a hangok lejegyzésére szolgáló jelekben, s a hangokból létrejövő szavakban, ha figyelmesen szemléljük őket, REND-SZER-EK sokasága tárulhat fel a szemünk előtt! REND-SZER-EK, melyeknek konkrét üzenete van az őt használó emberek számára! A sok-sok REND-SZER, mind-mind egy-egy üzenet, ami arra hivatott, hogy segítsen az úton amin jársz, az élet nevű túra útvesztőiben.

Van REND-SZER ami a teremtést és annak okait tárja fel, s vele az élet miértjét. Van olyan is, ami apró, gyakorlati kérdésekben ad tanácsot, de nyilvánvaló, hogy akik létrehozták ezeket a REND-SZER-EK-ET, ismerték az élet, a tudat, a szellem, a szív és a lélek minden titkát, s hogy milyen nyitottak és fejlettek voltak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem haboztak önzetlenül megosztani azt ennek nyelvnek és írásnak a formájában! Így válik ez a nyelv IGAZ ANYA-NYELVVÉ, ami minden helyzetben tudja mi a helyes döntés, hogy az embernek teljes és EGÉSZSÉGES élete legyen!

S hogy mi, ezen rendszerek mai használói mit kezdünk vele? – Ez már csak rajtunk múlik…

 

Juhász Zsolt

A mai emberiségnek azért titokzatos a TERMÉSZET, mert a történéseinek egy részét TERMÉSZET-ESNEK veszi, viszont mindeközben figyelmen kívül hagyja azt, hogy a TERMÉSZET minden lépésének konkrét célja van!

Ráadásul van egy lényeges érdekkülönbség a TERMÉSZET, és a mai ember céljai között: Az ember igába szeretné hajtani a TERMÉSZET-ET, hogy az az önző céljait szolgálja, a TERMÉSZET viszont nem akar engedelmeskedni egyszerűen azért, mert az Ő célja más!

Mert a TERMÉSZET célja az EGY-EN-SÚLY! S amíg az emberiséget önző célok vezérlik, addig mindig harcolni fog a TERMÉSZET EGY-EN-SÚLYT teremtő erői ellen! Ráadásul az embert sújtja még egy ősi átok; ami arról szól, hogy ami TERMÉSZET-ES, azt hajlamosak vagyunk észre sem sem venni!

Amíg nem döbbenünk rá, hogy a TERMÉSZET semmi más, csak az EGY-EN-SÚLY-RA való törekvés, hogy minden ami TERMÉSZET-ES az EGY-EN-SÚLY-RA, s vele harmóniára törekszik; s hogy ez az ami megnyugtathatja az összezavart elmét és a nyughatatlan szívet, nyugodt, harmonikus érzéseket adva az emberi léleknek, addig nem fogtunk fel semmit a világ LÉNY-EGÉBŐL, TERMÉSZET-ÉBŐL! – Mert amíg nem tudatosítjuk, hogy csak az érheti el az EGY-EN-SÚLYT, a harmóniát aki törekszik rá, addig a TERMÉSZET-ELLENES gondolataink és cselekedeteink, mindig visszafordulnak ellenünk, s leckét adnak nekünk a saját TERMÉSZET-ELLENES teremtésünkből!

Részlet „A ROVÁS JELRENDSZER MINT ÚTIKÖNYV AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ” című könyvből…

Juhász Zsolt

A felszínen szabad vagy, a mélyben rabszolga. Mert minél jobban hiszed hogy mindent látsz, annál jobban nem látsz túl az orrod hegyén sem…

Ember figyelj!

Mert ha a szokások rabja vagy épp az tart fogva, miről valaha hitted az a szabadság!

Nézz rá egy alkoholistára! Kívülről nagyon jól látod, hogy mi az amit túlzásba visz, hogy mi az amitől reménytelenül félresiklik az élete.

Pont az, amiről valaha úgy gondolta hogy ettől kap szabadságot! Robotolás közben, vezetés közben, a környezete felügyelete alatt élve nem ihatott!

Most végre szabad! De valóban szabad? Vagy az egyik rabszolgaságot lecserélte egy másikra?

Mert aki kívülről néz egy alkoholistát, annak sok minden eszébe juthat róla, de az hogy szabad lenne? Inkább az hogy egy szerencsétlen függő, aki KÉP-TELEN arra hogy szabadon, hozzon döntést önmagáról a saját sorsáról a függősége miatt!

Mert ha a szokások rabja vagy épp az tart fogva, miről valaha hitted az a szabadság! Száz alkoholistából mégis talán egy az, amelyik időben KÉP-ES változni, változtatni a szokásain és vele az életén.

De vajon mi az, ami szabadság helyett rabságba dönt egy alkoholistát?

Az életnek, van egy letagadhatatlan tulajdonsága, ami arról szól, hogy itt mindenki azt fogja nagyon tudni, amit sokat gyakorol!

Például a világ egyik legnagyobb gordonkaművésze, miután már a többszázadik újságíró firtatta a hatalmas tehetségét, így fakadt ki: Ember! Húsz éve napi tizenhat órát gyakorolok! Most merje még egyszer azt mondani, hogy mekkora tehetség vagyok!

Mert olyan ez a világ, hogy itt mindenki abban lesz mester, amit sokat gyakorol!

De vajon minek lesz a rabja egy alkoholista a szokásain kívül? Mert ha csak egy rossz szokás lenne, valószínűleg nem lenne ilyen nehéz elhagyni, egy alkoholista viszont sokszor olyan szinten függő, hogy képes akár erőszakhoz is folyamodni, hogy hozzájusson az adagjához! Ráadásul nem csak azért csinálja, mert ő ebben „mester”, ezt gyakorolta nap mint nap, és ezért felnéz rá a környezete; Hanem azért, mert egy ösztönös késztetés hajtja, amin KÉP-TELEN uralkodni!

Ez az ösztönös késztetés pedig nem más, mint a saját egyensúlyra törekvő szervezete!

Döbbenetes, de egyszerű fiziológiai magyarázata van, szinte minden étel- ital-függőségnek, (alkohol, csokoládé, cukros üdítők, húsevés, stb.) aminek a pszichés, vagyis a lelki, szellemi függőség csak egy vékony szelete! A másik sokkal húsba-vágóbb oldal, amiről senki nem beszél, az ember bélflórája!

Az ember szimbiózisban, vagyis egymásrautaltságban él a szervezetében több millió baktériummal, amik a bélflórában mind azért dolgoznak, hogy kiegyensúlyozott legyen az ember emésztése, és vele a szervezete! Ezek a baktériumok, ahogy minden élőlény a természetben is, úgy szaporodnak, vagy pusztulnak, sorvadnak, ahogy a környezetükből a létükhöz szükséges tápanyaghoz jutnak, vagy nem jutnak!

Az ember számára mégis az a vicces, vagy döbbenetes a létükben, hogy mivel bennünk élnek teljes egymásrautaltságban, hiszen csak az lehet a táplálékuk, amit mi tudatosan, vagy tudatlanul beviszünk a szervezetünkbe, hihetetlen módon tudják befolyásolni a hangulatunkat, az étvágyunk, szomjunk irányát, attól függően, hogy mihez szoktatjuk hozzá őket, és ezzel melyik törzsük elszaporodását támogatjuk!

Aki alkoholista, annak a bélflórája a túlzott alkoholbevitelhez próbál alkalmazkodni. Aki sok csokit eszik, sok cukros üdítőt iszik, annak a bélflórája válaszként termeli a csokoholista baktériumtörzset. Aki sok húst eszik, annak a bélflórája jó táptalaj a hús lebontásáért felelős baktériumtörzseknek stb…

Mi pedig abban az illúziójában élünk, hogy tudatos lények vagyunk. Miközben a velünk szimbiózisban élő baktériumtörzsek rabszolgáiként, mint egy automata készülék, amit bekapcsolt egy irányító impulzus, megyünk a boltba, a hűtőhöz, és hű szolgaként az ő utasításukra, eszünk, iszunk, feladva még a látszatát is annak, hogy mi szabad, független és egészséges emberek vagyunk! Mert amikor a túlzottan elszaporodott baktériumok éhesek lesznek, adnak az embernek egy ösztönös késztetést...

Mi tudatosság nélküli emberek pedig, azt hisszük a szervezetünk jelez, hogy mire van szüksége! Pedig csak a beleinkben élő és a mi bűnös táplálkozásunk miatt elszaporodott baktériumok rabszolgáiként habzsolunk…

Nyisd ki a szemed, és láss: vajon ki a szabad, és ki a rabszolga?


Juhász Zsolt


UI: Tiszta szellem és tiszta lélek! Csak ebből lehet tiszta test!

Sajnos csak a tisztán élő és tisztán táplálkozó ember bélflórája tiszta annyira, hogy jó jelzéseket küldjön! Ezért fontos a valódi tisztaság, amihez elengedhetetlen a tiszta fej, vagyis a tiszta szellem, és a tiszta lélek! Ezek eredménye lehet a tiszta, káros függőségektől mentes test, ami valóban csak akkor jelez, ha valamire valóban szüksége van.

Ennek lesz a további eredménye a valódi tiszta ember, aki tényleg csak azért nyúl, és csak azt veszi el, amire valóban szüksége van...

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!