Valamit hallani, olvasni, aztán elismételni, az nem ugyanazt jelenti mint megérteni!

 A mai oktatási rendszert például nyomokban sem érdekli az, hogy a tanuló megérti e azt, amit meg kel tanulnia. Őket csak az érdekli, hogy el tudja ismételni! Az osztályzatot is az azután kapja mindenki, hogy milyen szépen tudja elismételni, azt amit amúgy meg kellene értenie!

 Ennek az eredménye, hogy vannak emberek akik ostobák ugyan, mégis egyetemi professzorként élik le az életüket, miközben papagájként ismételgetnek olyan dolgokat amiket sosem értettek, de amit bármikor el tudnak ismételni, s a környezetük aki nem ismeri őket igazán, bölcsként tekint rájuk... 

Ez az oktatási rendszer teszi lehetővé például azt is, hogy a mai Magyar nyelvtudomány ami tele van KÉP-TELEN és logikátlan megállapításokkal a nyelvünkkel kapcsolatban, mégis már százötven éve rombolja a Magyar gyerekek lelkét a hazugságaival. Mára méltán kivívva azt az igen kétes dicsőséget, hogy azon gyerekek számára akik nem csak papagájként ismételni szeretnek hanem érteni is, a Magyar nyelvtan lett a leggyűlöltebb tantárgy! 

 Mert ha egyszer elkezdenénk tényleg, nem csak beszélni, de ÉRTENI a nyelvünket, és ezt az OK-TATÁSI REND-SZERÜNK gerincévé tennénk, kiegyenesítve a hosszú ideje csak lefelé nyomott, és ettől elhajlott gerincünket, azzal megteremtenénk a lehetőségét annak a csodának, hogy az elembertelenedett emberiség, visszakapja végre újra az emberi mivoltát. 

 Mert a Magyar nyelv, maga a csoda! Amit nem elég beszélni, ismételgetni rajta dolgokat, de meg is kell ÉRT-ENI az emberré válás útján! Hogy az ember, végre valódi EMBERRÉ váljon… 

Mert ez nem csak nyelv, ez egy valódi útikönyv...

 

Juhász Zsolt 

Ősmagyar jelképek megjelent!

 


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!