A hit és a bizonyosság közötti különbséget nem kell ecsetelni senkinek. A hit a beszéd és a gondolatok világa, a bizonyosság viszont a közvetlen tapasztalat, vagyis a gyakorlat világa. Az hogy a mai ember mennyire nem a valóságban él, arra az a bizonyíték, hogy akár 18-20 évet is eltölthet oktatási intézményekben, a legmagasabb tudományos fokozatot is megszerezve úgy, hogy közben semmiféle kézzelfogható gyakorlati tapasztalatra nem tesz szert! Csak hisz abban, amit tanítottak neki...

 

Pedig a gyakorlat ez: Az egész világegyetem energiák összegződése. Ez ad mindennek alakot, tömeget, színt érzetet. Egy gramm anyag mögött huszonötmillió kilowattóra energia feszül.

Az emberi érzékelés a sok-sok éves nevelés miatt, nem az okra, vagyis az energiára fókuszál, hanem az okozatra, vagyis a formára, tömegre, színre, szagra, ízre. Egy gyerekember nem magától dönt, hogy mit szeretne érzékelni, hanem a felnőttek nevelik rá hogy mire figyeljen!

 

Ezért később, már csak az emberi figyelem teljes újrarendezésével lehetséges az univerzumban áradó energia közvetlen érzékelése, megtapasztalása.

Az emberek régen azokat hívták TUDÓ embereknek, akik képesek voltak a világ közvetlen érzékelésére.

 

A Tudó emberek azt tanítják erről, hogy a világ közvetlen érzékelését, az emelkedett tudomás egyik stádiumaként élhetjük meg. Az emelkedett tudomás nem egy technika amit tanítani lehet, ez inkább maga az ÉLETÜNK teljes újrarendezésének MŰVÉSZETE, ami hozzásegíthet az újfajta érzékeléshez! Az emelkedett tudomás állapotának egyik mellékhatásaként, a TUDÓ ember teste, az energiát a szélhez hasonló folyamatos mozgásban lévő áramlatként, vagy szüntelen rezgésként kezdi érzékelni. A dolgok ÉR-ZÉK-ELÉSE előítéletmentes közvetlen tudásként jelenik meg, minden dolog úgy ahogyan van.

 

Amikor gondolatokat szeretnénk közölni a beszéden és a vele karöltve járó GOND-OLATOKON túlról, vagyis a bizonyosság VILÁGÁRÓL, nem egyszerű dolog! Hiszen az EGÉSZ a hit és a a bizonyosság közötti vékony határvonalon játszódik le!

Például ha valakin az átlagemberek számára nehezen megfogható magabiztosságot látsz, és megkérdezed hogy mitől olyan fene biztos a dolgában, és erre ő arcátlanul azt válaszolja hogy: EGY-SZER-ŰEN TUDJA…

Akkor ez a válasz a GOND-OLATOK mindenhatóságán nevelkedett ember számára egy nagy nulla! És ez a világ közvetlen megtapasztalásának a LÉNY-EGE! Hiszen akkor amikor te közvetlenül megtapasztalsz valamit, az nem hit kérdése! Viszont ha ezt elmondod egy másik embernek, aki azt nem tapasztalta meg, akkor az vagy hisz neked, benned, vagy nem!

S így váltak a nagy tanítók mint Krisna, Buddha, Jézus, vagy Mohamed közvetlen megtapasztalásai hittudományi kérdéssé, majd vallásháborúkká azok között az emberek között, akik KÉP-TELENEK közvetlenül megtapasztalni a világot, s akiknek így nem marad csak a vakhit abban amit az elméjük, vagy egy „HITTUDÓS” éppen mesél nekik a valóságról!

Mert a LÉNYEGI kérdés itt mindig az, hogy van e közvetlen tapasztalatod a dolgokról, világ működéséről, a törvényeiről, vagy csak hiszel egy mesének ami róla szól!

Az összes vallás amit a HÍVŐ többség hozott létre, ezért lett kudarc! Mert onnantól kezdve hogy az az ember akinek közvetlen tapasztalata van a dolgokról eltávozik, az ő tapasztalataira épülő vallás HITBÉLI kérdéssé változik, és kialakul egy nyilvánvaló ÉR-DEK-KÜLÖNBSÉG!

Hiszen egyértelmű, hogy az az ember aki csak hisz, az nem azt akarja hogy te közvetlenül megtapasztald a dolgokat, hiszen fogalma sincs arról hogy azt hogyan kell! Így ő csak annyit akarhat, hogy te is ugyanabban a dologban higgy amiben ő! S ezért válik előbb utóbb minden vallás hazuggá, amit nem valódi tapasztalattal rendelkező Tudó emberek irányítanak! Mert ha nem abban hiszel amiben ők, nem pendülsz egy húron velük, az ellenségükké válsz!

Jellemző a mai ember oktatási rendszerére, hogy Valódi Tudó embert, már régóta nem engednek az OK-TATÁS közelébe, hiszen az már teljes egészében olyan hittudományi akadémiák összessége, ahol viszont senki nem hisz abban, hogy létezik a világ közvetlen megtapasztalása és érzékelése!

Juhász Zsolt


Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!