A vallások IS-TEN-KÉP-EINEK sokszínűsége és tanításaik látszólagos ellentmondásai ellenére, higgye el mindenki, csak kétféle vallási hagyomány létezik a földön:

A hiteles, és a hazug vallási hagyomány.

Ráadásul ami megbonyolítja a látszólag leegyszerűsödött dolgot az az, hogy a kétféle hagyományt nem a tanításaik különböztetik meg egymástól, hanem a céljaik! Ugyanis a hiteles és a hazug hagyomány is ugyanarról beszél, hogy az emberek legyenek jók és szeressék egymást…

Az alapvető különbség így csak annyi, hogy a hiteles vallási hagyományt hiteles emberek tanítják, akik úgy élnek ahogy beszélnek, ezért a céljuk is nyilvánvaló, nincsenek hátsó szándékaik! Ők az egyik irány!

A hazug hagyományt viszont, hazug emberek terjesztik, akik a szeretet fontosságáról beszélnek, miközben a pénzre, a hatalomra, vagy a megbecsülésre gondolnak amit a szavaikért kaphatnak! Ezért az ő céljuk nem az hogy szabaddá tegyék a szeretetben élő embereket, hanem az hogy hatalmuk legyen a szeretet ígéretével elbódított és meggyengített emberek felett, és megnyerjék a pénzüket, bizalmukat, vagy csak egyszerűen a nagyrabecsülésüket. Ők képviselik a másik irányt!

Nem véletlenül mondta Jézus, hogy: Sokan jönnek majd a szavaimmal, de nézzétek meg a cselekedeteiket!

Mert a titkok nyitja az, hogy hiteles vallási hagyományt, csak hiteles emberek tudnak teremteni! A hazug emberek viszont még a legtisztább forrásból eredő hagyományt is képesek hazugsággá változtatni…

Részlet "A ROVÁS JELRENDSZER MINT ÚTIKÖNYV AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ" című könyvből.

Juhász Zsolt


Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!