Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/clients/client0/web4/web/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Cél és eszköz?

Arra hogy a mai ember mennyire korlátolt és buta, a legfőbb bizonyíték az, hogy a szabad világban a szabad verseny és a szabad tőkeáramlás irányít minden folyamatot!

A tőkefelhalmozás viszont mindig csak eszközök felhalmozását jelenti! Olyan eszközökét amik aztán semmi értelmes célt nem szolgálnak, sőt!

Mert a mai értelmes cél nélküli szabad versenyben, ezek az eszközök jobb híján, a buta és korlátolt emberek kezében politikai hatalommá változnak! Hatalommá ami megint csak egy eszköz, aminek értelmes célokat kéne adni!

Értelmes cél a másikat legyőzni, megelőzni bármi áron? (Szabad verseny.) Megmérgezni a levegőt, a vizet, a földet, a még több pénzért és hatalomért?

Mert értelmes cél a világot szebbé, jobbá, élhetőbbé tenni!

Az értelmetlen, korlátolt és buta cél pedig az, amikor a világot rondábbá, szürkébbé, büdösebbé, élhetetlenebbé és rosszabbá tesszük, mert még több pénzt és hatalmat akarunk!

Mert a pénz és a hatalom csak eszközök, ami célokat szolgálnak, ha tudunk róla ha nem!

Az üres és buta ego így változtatja a pénzt és a hatalmat mérgező levegővé, ihatatlan vízzé és szürke halott földé, miközben a saját nagyszerűségét ünnepli…


Juhász Zsolt


Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!