Vajon ki mutathat utat annak, aki szerint úgyis minden céltalan?

(Vajon hányan ismerünk magunkra?)

 

Vajon ki mutathat utat annak, aki ha éppen nem kritizálja a világot, akkor unja?

Vajon ki mutathat utat annak, aki csak ármányt sző, sebeket ejt, és utálkozik?

Vajon ki mutathat utat annak, aki folyton bosszúra szomjazik?

Vajon ki mutathat utat annak, aki árulást sejt, kétkedik és fél, ezért szereti a tömeget, de ott is szívszaggatóan magányos...?

Vajon ki mutathat utat annak, aki utál élni, de megfagy az ereiben a vér a halál gondolatától? Ugyanakkor szemrebbenés nélkül áldozza fel érző lények életét, önmaga dédelgetése, vagyis a mohósága oltárán.

Vajon ki mutathat utat annak, aki úgyis mindent jobban tud mindenkinél?

 

Mert itt élünk, a véletlenül létrejött értelmetlen élet társadalmában, ahol senki nem érti hogy mi a fenét keres itt, de belül mégis mindenki érzi, hogy ő a legfontosabb személy, a kiválasztott ezek között a szarháziak között...

 

Mégis, a véletlenül létrejött értelmetlen élet társadalmának, a saját céltalanságának a kínzó érzései között is konkrét célja van.

 

 

Mert a jelen pillanat itt van, benne élsz! Az egész életed idáig azt szolgálta, hogy ide elérj. Tehát a célt, ha nem kerested, akkor is elérted. Lehetsz híres, szép, gazdag, belül égethet a vágy tüze, de a boldogság hűsítő nyugalma nélkül mégis úgy érzed majd, messze még a cél!

 

Ezért az élet, soha nem tesz semmit véletlenül! Mindent csak azért az egy konkrét célért mozgat, hogy egyszer amikor eljön a nagy pillanat, képes legyél a tapasztalataid birtokában jó célt választani! – KÉP-ES legyél arra, hogy a kicsinyes, önző, céltalanságot és értelmetlenséget teremtő LÉLEK-TELENSÉG pusztító tüzét, megkülönböztesd a NAGY-LELKŰ-SÉG, boldogságot teremtő hűsítő nyugalmától.

 

Mert élni sok mindenért lehet, de az igazi célod, – lehet hogy nem tudsz róla – mégis ez…

 

Juhász Zsolt

 


Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!