Ahhoz hogy vitatkozhassunk arról, hogy van e IS-TEN vagy nincs, vagy hogy ki Ő, előbb azt kell meghatározni hogy mit értünk IS-TEN fogalma alatt. Mert IS-TEN az egyik oldalon a legnyilvánvalóbb, a másik oldalon a legtitokzatosabb lény!

Kezdjük a legnyilvánvalóbb oldalával, hiszen ez az egyszerűbb, egyértelműbb.

Ehhez nézzük meg, vajon mi az anyagi világ és benne az élet nevű csoda legszembetűnőbb tulajdonsága? Ami egy-két szóban kifejezhető, és utána ráhúzható az egész világegyetemre?

Az, hogy: törvények irányítják!

Mert minden elem, tárgy, élőlény, vagy bolygó létrejötte és szerepe mögött, van jó néhány megkerülhetetlen törvény. – Például arra hogy a molekulák hogyan kapcsolódjanak, vagy a nap, a bolygók, a csillagok, a föld, mind törvényeknek engedelmeskedve keringenek, az élőlények biológiai szükségleteit és vele az egész életüket, sőt ezen túl magát élet körforgását is jól behatárolható és megfogalmazható törvények irányítják. – Ezek a törvények azok, amik megalkotják, majd fenntartják az adott anyagi megnyilvánulás egész létezését, a keletkezéstől az elmúlásig. Ha ezen törvények nem lennének, vagy nem illeszkednének egymáshoz számunkra felfoghatatlan átgondoltsággal, nem lenne semmi!

Ebből következik, hogy a világot nyilvánvalóan nem a vak véletlen, hanem konkrét törtvények irányítják!

Ezen törvények megalkotóját és fenntartóját, majd haszonélvezőjét hívom én IS-TEN-NEK.

S hogy mi a haszna lehet bárkinek ezen a világon? Jó kérdés, de a mai ember már ezt is megfejtette, bár a HOGYAN-tól a MIÉRT-ig még nem jutott el! De a törvények megalkotójának nyilvánvaló célja például a földi léttel: az evolúció, vagyis a folyamatos fejlődés! A fejlődés célja pedig az egyre nagyobb tökéletesség!

A tökéletesség felé az út, a hibákon és természetesen azok kijavításán keresztül vezet!

S itt jön IS-TEN titokzatosságra való hajlama, hisz az emberek nagy része számára akkor sem látható, amikor a léte, nyilvánvalóbb nem is lehetne,,,

Mert minden megfejtett fizikai törvény, az egyik oldalon bizonyíték arra, hogy nem IS-TEN irányítja a világot, hanem törvények! – A másik oldalon viszont minden megfejtett törvény maga az élő bizonyíték arra, hogy kell hogy legyen egy felsőbb tudatosság, ami megalkotta valaha ezeket a törvényeket...

 

Juhász Zsolt

 


Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!