A modern fizika már bebizonyította, hogy az anyag ha a mélyére nézünk, semmi más, csak szín-tiszta energia, magyarul erő! Egy gramm anyag megnyilvánulása mögött, huszonötmillió kilowattóra energia, a megvalósulást biztosító erő! Gondoljunk bele, ha egyetlen gramm anyagi megnyilvánulás mögött ilyen hihetetlen mennyiségű erő feszül, vajon honnan vette a VILÁG-EGY-ETEM azt az emberi ésszel felfoghatatlan, számokkal leírhatatlan, kifejezhetetlen energiakészletet, ami az ősrobbanáskor, vagy másképpen teremtéskor szabályos RENDKÉNT megnyilvánulva létrehozta az anyagi világot?

A VILÁG-EGY-ETEM mint szín-tiszta erő, felfoghatatlan egy mai átlagember számára! – De mint anyag látható, hallható, érezhető! Az emberi érzékelés számára ez a csapda!

A mai ember a világegyetemet alkotó energetikai REND-SZERRE úgy tekint, hogy figyelmen kívül hagyja a rendszer alap alkotó elemét, az atomok, protonok és elektronok mozgása és tehetetlensége mögött meghúzódó feszítő és kiegyensúlyozó erőt!

Pedig a keleti Védikus tanok szerint ez az erő a világegyetem alapértéke, amit ők úgy hívnak SZATTVA, és leírják a tulajdonságait is: világos, könnyű, légies, harmonikus, egyensúlyt teremtő.

A SZATTVA ezen tulajdonságai teremtik meg szeretet, a jóság, a fény, és az eredeti tudat felébredését elősegítő minőséget. A SZATTVIKUS elemek adnak egyensúlyt, stabilitást és harmóniát az életnek. Hatására hit, hűség, becsület, egyszerűség és igazságosság alakul ki az emberi szívben. Így Ő a tisztaság, a bölcsesség és a béke alapja, aminek a velejárója a tudás és a boldogság.

Ha a SZATTVÁT mint teremtő elvet szeretnénk pontosabban meghatározni, akkor úgy írhatnánk le, mint a szeretetnek, a harmóniának és a teremtésnek egyfajta logikus egymásból következése, ami ezeken a mintákon keresztül, adja meg a lét alapritmusát! Ebből az alapritmusból aztán, mint az egyre bonyolódó zenéből a dallamok; elő bújik, szó szerint előtáncol a létezés, az egész világ!

Ha a modern fizika szemszögéből nézzük a dolgokat, ennél szemléletesebb leírást ők sem adhattak volna, hiszen az alapritmus, valahol egy alaprezgést jelent. A tánc pedig az alkotó részecskék atomok, elektronok, protonok hihetetlen táncát szimbolizálja.

Ezek aztán ahogyan az emberek is táncolnak, a ritmust követve és a szabályoknak engedelmeskedve rendeződnek, aminek az eredője végül a látható, hallható, tapintható anyagi lét!

A SZATTVA legfontosabb feladata a hétköznapok világában, a TEREMTÉS megőrzése! Ő adja meg az anyagi világnak azt a stabilitást, azt a viszonylagos állandóságot, ami nélkül az életnek esélye sem lenne az univerzum fagyos viharaiban virágozni, fejlődni. Hiszen egy olyan világban ahol minden folyton mozog, változik, higgyék el nem is olyan egyszerű feladat állandóságot varázsolni és megőrizni dolgokat.

Ami itt fenntartja a rendet, az a SZATTVIKUS erők legfontosabb, legalapvetőbb tulajdonsága: az EGY-EN-SÚLY-RA való törekvés!

A létnek ez a törvénye a valaha volt EGY-SÉG emlékéből fakad. A teremtés, kiáradás előtti MEG-OSZT-ATLANSÁG újra éléséből. Amikor beáll a TERMÉSZETES EGY-EN-SÚLY, akkor kicsit olyanná válik újra a lét mint a megosztás előtt volt. Minden EGY-EN-LŐ mindennel, háttérbe szorulnak a különbségek, a mihez képest elve.

Így lesz az EGY-EN-SÚLY-RA való törekvés az élet alapvető célja, ami megmutatja a TUDAT és a belőle kiáradó dolgok ALAP- TERMÉSZET-ÉT, törekvéseinek miértjét.

Mind ezt az ember az ANYA-TERMÉSZET példáján keresztül értheti meg, foghatja fel, ahol évmilliárdok óta hihetetlen intenzitással követi egymást a mozgás és a tehetetlenség, mégis, mindennek a hátterében egy jól látható TERMÉSZET-ES EGY-EN-SÚLY áll!

Hiszen ha valahol a TERMÉSZETBEN elszaporodik egy olyan állat, vagy növény, amelyik felborítaná az egyensúlyt, ott rögtön elszaporodnak az ő TERMÉSZETES ellenségei is, így állítva helyre az EGY-EN-SÚLYT. A Védikus irodalom ezt röviden úgy nevezi: a TERMÉSZET törvénye!

A Védák világképében tehát a TERMÉSZET törvénye az IS-TEN által kinyilvánított legfontosabb üzenet, amit nap mint nap átad nekünk a világ fenntartásán, és az ANYA-TERMÉSZET működésén keresztül.

Az üzenet lényege pedig, tömören fogalmazva így szól: Legyen TERMÉSZET-ES EGY-EN-SÚLY!

A mai ember pedig, amíg az ÉR-ZÉK-EL-ÉS csapdájában él, és csak a világegyetem egymástól látszólag különálló részeit, egymástól függetlenül vizsgálja, soha nem juthat a SZATTVA közelébe! Mert a SZATTVÁT, csak egy önmagához hasonló könnyed és légies érzékelő berendezés lehet képes felfogni, mit úgy hívnak szárnyló emberi szellem!

Amit a SZATTVIKUS erők, önmaguk hasonlóságára hoztak létre…

 

Juhász Zsolt

 


Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!