Vajon hogyan tudod elmagyarázni egy másik embernek finoman, hogy ő is megértse, hogy ő ostoba?

Sajnos sehogy! Teljesen reménytelen! Hiszen éppen a sötétség ami uralkodik benne akadályozza meg, hogy felfogja a saját ostobaságát!

  Hiszen ha képes lenne megérteni azt hogy ő ostoba, rögtön kiderülne, hogy nem is az! Hiszen hogyan lehet ostoba az, aki ÉSZRE-VESZI és FEL-FOG-JA a saját ostobaságát?

Az ostobaság, éppen ezért mindenkinek a mélyen személyes magánügye!

 Az ostobaságnak csak egyetlen formáját lehetsz képes befolyásolni. A saját ostobaságodat!

Ez viszont azért nagyon fontos információ, mert összességében a mai embernél, még nem élt ostobább lény a föld történetében... és ez semmi más, csak simán tárgyilagos megfigyelés eredménye... ha körülnézel, te is láthatod...

Hiszen hogyan lehet ostobább bárki nálunk, vagyis a mai emberiségnél, hogyha képesek vagyunk minden az orrunk előtt heverő ok okozati összefüggésre fittyet hányva egy ökológiai katasztrófába sodorni a bolygót amin élünk! Ráadásul annyira ostobák vagyunk, hogy észre sem vesszük, hogy ez a bolygó nem csak a miénk, hanem rajtunk kívül több milliárd másik lény élőhelye is! Komolyan! Élt vajon nálunk modern embereknél önzőbb, korlátoltabb, felelőtlenebb, semmirekellőbb ostoba lény a föld történetében?

Olyannyira toleránsak vagyunk a saját ostobaságunkkal szemben, hogy lassan a nagyravágyásunk, önzésünk és nemtörődömségünk eredményeként, elpusztul a bolygó amin élünk! A mai ember összességében, annyira ostoba, hogy ma már csak egyetlen esélyünk maradt a túlélésre saját ostobaságunkkal szemben:

Ha minden ember tudatába kerül, és fellázad a saját ostobasága ellen! De amíg minden és mindenki ellen lázadnunk a saját ostobaságunk védelmében, addig jaj a földi lét minden megnyilvánulásának amivel a „modern ember” nevű lény kapcsolatba kerül…

Mert minden embernek egyetlen méltó ellenfele van, és ez a saját ostobasága!

Minden harc amit folytatunk, kizárólag a saját ostobaságunk elleni harc lehet! Hiszen minden önzés és gonoszság, ami megszüli a körülöttünk lévő konfliktusokat és tragédiákat, az a saját ostobaságunk bizonyítéka!


Amikor mások ostobaságával harcolunk, egyenesen IS-TENNEK képzeljük magunkat!

Pedig a mások ostobaságával egyszerűen nem tudunk mit kezdeni! Csak azért harcolunk, mert a saját ostobaságunk és önhittségünk elhiteti velünk, hogy a baj a másik ember ostobaságával van.

Pedig ok-okozat, hogy a másik ember ostobaságával, egyszerűen nem tudunk mit kezdeni!

Ezért soha ne harcolj az ostobaság ellen, mert akkor már az ő vadászterületén vagy! Csak kerülj tudatába. Hidd el nincs tudatosabb lény annál, mint aki tudatában van a saját ostobaságának, hiszen aki ezt KÉP-ES FEL-FOGNI, az nem is lehet ostoba! Hiszen csak azt tudod befolyásolni, aminek a tudatában vagy!

Éppen ezért, ha meg vagy győződve róla hogy rajtad kívül mindenki ostoba, és azt hiszed hogy csak te vagy normális, akkor az állapotod közel van a menthetetlenhez!

Mert csak az ostobák harcolnak az ostobaság ellen!


Mert a sötétséggel nem harcolni kell! Hiszen maga a harc, már a sötétség eszköze! Egyszerűen fényt kell gyújtani! Gyújts fényt a szívedben, ha van neked olyan a lelkedben, a szellemedben, és a sötétség eltűnik!

:)

Juhász Zsolt


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!