Véletlenek ezen a világon nincsenek! Így nyilvánvalóan az sem véletlen, hogy a Magyar tudományos akadémia az 1860-as években a feje tetejére állt az addigi irányvonalhoz képest a Magyar nyelvvel kapcsolatban!

 

Az egész úgy indult, hogy Hunfalvy Pál (Paul Hunsdorfer) akadémiai kinevezése után azonnal az Akadémiai Nagyszótár összeállítása és kiadása ellen fordult, bár annak kiadását végül nem tudta megakadályozni. Megtanult finnül, és már 1861-ben leszögezte, hogy az eredetkutatásoknak a finn nyelv irányába kell mutatniuk. Ugyanebben az évben maga mellé vette Budenzt, akinek feladata volt, hogy találja meg az indoeurópai nyelvészet mintájára létrehozott rekonstruált ősszavak segítségével a finn kapcsolatot.

 

Dr. Marácz László így fogalmazza ezt meg: „Azt a tényt, hogy a »finnek« nyerték meg az ugor–török háborút, alig lehet tudományos érdemnek nevezni. Lényegében annak volt köszönhető, hogy Hunfalvy és tábora a Bach-korszakban hatalomra került a Magyar Tudományos Akadémián.”

 

Ehhez a szó szerinti PÁL-FORDULÁSHOZ még csak annyit, hogy Czuczort és Fogarasit még az előző vezetés bízta meg a szógyökszótár megalkotásával. S hogyha valóban léteznek azok a GYÖK-ÖK amikről Czuczor és Fogarasi beszélt és írt, mint ahogyan nyilvánvalóan léteznek! Akkor az egész Finnugor elmélet csak egy óriási munkával létrehozott tévedéshalmaz, vagyis egy bla-bla!

 

S hogy miért kellett Hunfalvynak mindenképpen ellehetetleníteni a szóbokorelméletet? – Mert az átadás-átvétel irányának meghatározása más nyelvekkel szemben, a szóbokor elmélettel egyértelműen meghatározható! Ráadásul ilyen egyszerűen:

 

„Ha van szópárhuzam magyar és nem-magyar szó között, és a magyar szó valamilyen szóbokor tagja, akkor egyértelműen a magyar az átadó nyelv. Ha magányos, ő az átvevő.”

 

Ha elfogadjuk ezt az egyszerű de mégis igen logikus törvényt, akkor lehetetlen szinte az egész magyar szókészletet más nyelvekből eredeztetni, ami Hunfalvy (Hunsdorfer) úr nyilvánvaló SZÁNT-SZÁNDÉKA volt! Hiszen mi indokolja azt, ha nem a lehúzás, hogy a Hunfalvy éra óta, magyar alapszavak egyszerűen nem léteznek! (Ha nem hiszed járj utána..)

Ha véletlenek nincsenek, gondolkodjunk el, hogy vajon kinek az érdeke azt a nyelvet, ami a világ egyik legnagyobb szókincsével rendelkezik, és ezáltal a világ legárnyaltabb kifejezésmódját teszi lehetővé, még ma is úgy beállítani mint az összes többi nyelv kistestvérét, ami csak kölcsönözni tud más nyelvekből?

Mert hogy ez nem Magyar érdek, az biztosnak tűnik…

Mert amíg az ellenségeid mondják meg ki vagy, sok jóra ne számíts..

 

Részlet némi kiegészítéssel "AZ ŐSMAGYAR JEL-KÉP-EK" című könyvből, ami újra kapható!

 

Juhász Zsolt


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!