Tisztelt magyar szakos nyelvészek!

A modern magyar nyelvészet legnagyobb részben, egy tudománynak koholt, béna tévedéshalmaz, ami eleve hibás kiindulópontból tekint a nyelvre, így az ebből a kiindulópontból levont következtetései, nem is lehetnek helyesek! Hogy miért azt lejjebb néhány sorban levezetem.

Közben magas lóról azt terjesztik, hogy a kritizálja őket, az azért teszi, mert nem ért a nyelvészethez. Mintha az amit tanítanak csak beavatottak számára lenne elérhető! De pechükre hozzáférhet bárki! Így bárki akit érdekel, konkrét kritikát fogalmazhat meg a tanításaikról, ha nem ért velük egyet.

 

Például arról, hogy azért hibásak nagy számban a modern magyar nyelvészet kijelentései, mert nem tényeken alapulnak, hanem csak következtetéseken!

A tény és a következtetés közötti különbséget azt hiszem nem kell senkinek ecsetelni!

Például tény, hogy ma hogyan mondunk egy szót, és azzal nem is vitatkozhat senki, hiszen több millió ember ugyanúgy ismeri és mondja! Ha viszont én ezekre a tényekre hivatkozva, azt mondom, hogy a magyar nyelvben, a mai formájában, van egy rendszer, akkor hiába van ott a rendszer, úgy hogy a vak is látja, tudománytalan vagyok! És nem azért mert nincs ott a REND-SZER, hanem azért mert a modern nyelvészet következtetései szerint, az hogy ott van ez a REND-SZER, az csak véletlen lehet!

Ám véletlenül, vagy szándékosan, a REND-SZER ott van, ez tény! Az hogy a REND-SZER nem lehet ott, az viszont csak egy következtetés! A kérdés innentől kezdve viszont csak az, hogy a TÉNYEKNEK hiszünk, hiszen látható a REND-SZER bárki számára vagy TÉNYEK szerint téves következtetéseknek?

Juhász Zsolt


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!