A modern nyelvészet minden hazugsága, a tudatlanságról szól!


Dogmáik nagy része csak addig marad tananyag a világban, amíg a dogmákat vakon védelmezők döntenek a sorsáról! Mert abban a pillanatban amikor jön majd egy generáció amelyik elkezd kritikusan kérdéseket feltenni vele kapcsolatban, összeomlik mint egy kártyavár!

Mert mi a nyelv?

Egy a világot hangokká, és gondolatokká alakító szuper-tudatos JEL-KÉP-REND-SZER, ahol minden nyelv, egy-egy önálló, de teljes gondolathálózat, a tudatosan létrehozott rendszerek minden tulajdonságával megáldva?

Vagy egy a mélyebb törvényszerűségeket nélkülöző, véletlen generálta folyamat? Makogtunk majd a céltalan fejlődés nevében, egyre rendszeresebb hangokat adtunk ki, aminek a vége az lett, hogy a makogás beszéddé vált? Mint ahogyan ezt a modern nyelvészet állítja.

Mert én azt mondom hogy minden nyelv egy tudatos JEL-KÉP-REND-SZER! Amiben ott van a tudatosan létrehozott REND-SZER-EK minden tulajdonsága!

Ez a megállapítás azzal a kényelmetlenséggel jár a modern nyelvészet számára, hogy egyik nyelv sem jöhetett létre véletlenül a makogásból, mint ahogyan ők állítják! S ez az a pont ahol elválnak útjaink!

Mert aki egy véletlen generálta rendszerek nélküli világban hisz, ahol minimális a rendszer, és azt is csak a véletlen okozata, innentől képtelen lesz arra hogy kövessen, hisz a hitével ellentétes dolgokról lesz szó!

 

Viszont az aki képes meglátni a REND-SZERT ott, ahol mások véletlenekről beszélnek, az érteni fogja azt is, hogy a világ nyelveiben miért nincsenek, s nem lehetnek véletlenek!

Mert ha logikusan gondolkodik valaki: Hogyan lehet a véletlen OK-OZATA egy rendszer? A rendszertelenség, vagyis a véletlen, hogyan állít elő rendszereket?

Nem a fordítottja a logikus? Hogy a REND-SZER miután kezd távolodni az alkotójától, elkezd rendszertelenné válni!

Nézzünk egy példát a gyakorlatban! Például egy lakóház nyilvánvalóan egy rendszer, hiszen nyilvánvaló céllal hozták létre! De ha az alkotói, az építői elhagyják és jön egy új tulaj, aki raktárnak akarja használni, az lehet hogy átalakítja! Hiszen neki más a célja vele! Az épület ugyanaz, csak kezd eltávolodni az eredeti céljától, ezért átalakul! Aztán a raktártulaj unokái már azt gondolhatják, hogy biztosan véletlenül olyan rendszertelen a raktár felépítése. Pedig csak annyi történt hogy más cél érdekében épült!

Ilyenek a nyelvünkben lévő rendszerek is! Mivel a mai emberiségnek teljesen más a célja mint azoknak akik létrehozták a kommunikációs eszközüket, azt hiszik hogy véletlenül olyan a nyelvük mint amilyen! Pedig erről szó sincs, csak nem értjük, mert nem emlékezünk arra, hogy mi volt a nyelvünk eredeti célja!

De attól még a REND-SZER ott van benne! Csak annyit kell tennünk, hogy elkezdünk közeledni az eredi cél felé, s a rendszer feltárul!

Folytatjuk...

 

Juhász Zsolt


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!