Ha tárgyilagosan nézem látható, hogy a Föld nevű bolygón az élet, egy körforgáson alapuló, önfenntartó rendszer, aminek több szembetűnő célja is van! S ha van célja, az nyilvánvalóan kizárja a céltalanságot és a véletleneket!

  Az első tulajdonság ami kizárja a céltalanságot és a véletleneket az az, hogy az élet, mint az előbb is elhangzott, már maga egy önfenntartó, önmagát mindig megújítani képes rendszer! Ráadásul egy roppant bonyolult, nagyon aprólékosan kidolgozott, de ugyanakkor felettébb kényes és sérülékeny rendszer! A rendszer szerves része az egész élővilág, az egysejtűektől kezdve, egészen az emberig! Ezt a nyilvánvalóan élő rendszert, amiben minden lénynek szó szerint kulcsszerepe van, a mai tudomány táplálékláncnak nevezi!

  A táplálékláncnak van egy szembetűnő, rendszerszintű tulajdonsága, ami szintén nem lehet véletlen, hiszen ha ezt az egy összetevőt kivonjuk a tápláléklánc nevű rendszerből, az egész ökoszisztéma felborul! Ezt az összetevőt úgy hívják: EGY-EN-SÚLY!

  Ami fontos még, hogy az élet nevű rendszer egyensúlyának nem csak a ma élőnek tanított dolgok a szerves részei, hanem olyan ma még élettelennek tartott elemek is, mint a nap, a hold, a föld, a földben lévő ásványok, nyomelemek, a vizek és a levegő, hiszen ha a rendszer bármely összetevőjét eltávolítjuk, vagy megváltoztatjuk, legyen az olyan távolinak látszó dolog mint akár a hold, akkor az élet nevű rendszer egyensúlya rögtön felborul és összeomlik, mint egy kártyavár! (Kérdezzünk erről nyugodtan csillagászokat! Elmondják, hogy a holdnak milyen fontos kiegyensúlyozó ereje van a föld röppályájában, ami nélkül esélye sem lett volna az élet nevű rendszernek a kialakulásra.)

 Ezekből logikusan következik, hogy egyszerűen lehetetlen, hogy egy ilyen bonyolultságú, az egyensúlyra épülő rendszer létrejöjjön a véletlenekre bízva! Hiszen a véletleneknek nincsen szervező ereje!

  Ráadásul a rendszerek megváltoztathatatlan alaptulajdonsága minden esetben, KIVÉTEL NÉLKÜL az is, hogy nem véletlenül jönnek létre, hanem konkrét céllal!

  De akkor vajon mi lehet az élet nevű REND_SZER célja?

  Az élet nevű rendszernek a nyilvánvaló célja pedig az egyensúlyon kívül, ezt a tudomány is észrevette már több mint száz éve, a fejlődés! Vagyis az evolúció! Ha itt minden lény fejlődik, akkor hogy állíthatja bárki hogy a lét céltalan? Hiszen szemmel látható célja van!

 Ha tehát az élet egy nyilvánvaló REND-SZER, aminek több célja is van, az egyik az egyensúly, ami fenntartja, a másik pedig a fejlődés, ami irányt ad neki, ki az az ostoba aki azt meri állítani hogy mind ez véletlen?

 

Juhász Zsolt


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!