Amikor a butaság szorgalommal párosul, az hihetetlen károkat tud okozni az emberiségnek. Így volt ez a dogmatikus vallások kérlelhetetlen terjesztésének idejében, amikor Isten nevében terjesztették a sötétséget, és így van ez ma is, amikor ugyanezt teszik a tudomány álarca mögé bújva.

A dogmákat vakon védők, mindig ugyanabból a buta, korlátolt embertípusból kerülnek ki! Ők lettek a sötét középkorban inkvizítorok, a mai korban pedig véres szájú materialista tudósok! De közülük kerülnek ki az ideális pártkatonák, vagy topmenedzserek is, akik a modern világ legádázabb ál- felvilágosult terjesztő-ügynökei, hiszen a magukévá tesznek, bemagolnak és elterjesztenek bármilyen ideológiát amit sulykolnak nekik, anélkül hogy megpróbálnák megérteni!

Ők azok, akik a például a materializmust az új idők egyik fő világvallásává tették! Munkásságuk legfőbb jellemzője a céltalanság! Hiszen vallásuk a materializmus alaptétele, hogy a világ véletlenül jött létre, ebből következően teljesen céltalan! – Szükségük is van a céltalanságban való hitre, hiszen, ha tudatába kerülnének a célnak, ami felé a tudtukon kívül irányítják az általuk uralt világot, (ökológiai katasztrófa) rövid időn belül összeomlanának!

De mivel az ő hitük minden dolog véletlenszerűségén és vele céltalanságán alapszik, teljes sötétségben töltve az életüket, azt mantrázhatják, hogy az én célom csak a pénz és a hatalom!

Az már viszont teljes mértékben a modern oktatás bűne, hogy sehol nem említik meg, (lehet hogy nem is tudnak róla?), hogy a pénz és a hatalom, nem lehet cél! Mert a pénz és a hatalom csak eszközök, amik célokat szolgálnak!

A pénz és a hatalom a példa kedvéért szolgálhatná a tisztességet, a becsületet, és a jó szándékot, s ezzel megteremthetné az ökológiai egyensúlyt, egy Földi édenkertet. Ehhez nem kellene több csak annyi, hogy ez legyen a hatalom gyakorlók, és az anyagi erőforrások birtokosainak a célja!

De amíg e helyett a pénz és a hatalom, jól láthatóan csak az ego-mániát, a haszonhajhászást, egymás eltiprását, a tisztességtelenséget és becstelenséget szolgálja, addig az önző és aljas célok felborítanak minden egyensúlyt a világban, legyen az egyéni lelki egyensúly, vagy maga a földi lét ökoszisztémája!

S amikor megérkezünk a célhoz, már hiába mondjuk hogy mi tulajdonképpen nem is ide akartunk jönni!

Mert a mai emberiség, nyilvánvalóan minden egyensúly felborítása felé, vagyis az ökológiai katasztrófa felé menetel úgy, hogy csak a saját tudatlansága a felelős ezért!

Lassan úgy tűnik, az emberiségnek ma már csak egyetlen esélye van a túlélésre saját magával szemben:

Ha minden ember tudatába kerül, és fellázad a saját ostobasága ellen! – De amíg minden és mindenki ellen lázadnunk a saját ostobaságunk védelmében, addig jaj a földi lét minden megnyilvánulásának amivel a „modern ember” nevű lény kapcsolatba kerül…

 

Juhász Zsolt


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Előadás

Előadás rendelhető a könyvekkel kapcsolatos témákban az utikonyv@velvet.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon:

+36 20 343 3730.

Budapest 100km-es körzetében a meghívás esetén adok 6 darab könyvet 2500ft/db. áron, az előadás pedig ingyen van! 100-200km-ig 8 darab könyv vásárlása szükséges.

A fenti ajánlaton kívül, természetesen megpróbálok minden ötlethez rugalmasan állni.

A lényeg a jó kapcsolat, és a

SZER-ETET!